Hivern

Girona a l’hivern

L’hivern a Girona comença al mes de desembre, i s’extèn fins a finals del mes de març. Durant aquesta època de l’any, els dies són curts, i el fred és especialment humit durant els mesos de gener i febrer. Als pobles i ciutats de l’interior hi pot arribar a nevar, sobretot als que estan per sobre dels 500 metres. El Nadal se celebra com a tot arreu del país, i a Girona i als pobles de la província s’hi organitzen moltes activitats i mercats a l’aire lliure.

Clima

En comparació amb la seva veïna Barcelona, ​​la ciutat de Girona és més freda. No obstant això, la majoria dels dies són assolellats, tot i que són més curts. Durant l’hivern, es poden realitzar moltes activitats esportives a la muntanya, com l’esquí o les raquetes de neu. Les pistes més properes són a una hora i mitja en cotxe de la ciutat. Val la pena portar roba d’abric, i també guants i gorros, si es volen visitar espais d’exterior. També és recomanable aprofitar els matins, que és quan les temperatures són més altes.

Gastronomia

Pel que fa a gastronomia, al gener s’inicia la temporada de calçots, una varietat de cebes que es cuinen al foc i que es mengen xucats amb salsa romesco. Deliciosos! Consulta el nostre post sobre els calçots:

5 Les millors calçotades de Girona

A més, a la Costa Brava s’inicia la campanya gastronòmica dels eriçons de mar, anomenats aquí garoines o garotes. Molts restaurants ofereixen menús relacionats amb aquest producte, a preus raonables. També s’organitzen fires gastronòmiques relacionats amb el marisc i el peix, com la de la gamba i del cim-i-tomba, el plat típic de Tossa de Mar. Els preus dels menús ronden els 30€ i és una bona oportunitat de tastar veritables plats tradicionals de pescadors i gent de mar.

Festes i tradicions

Durant el nadal, és possible visitar pessebres vivents, els més famosos siguent els de Pals, Castell d’Aro, Sant Martí Vell i Santa Pau, i també representacions dels Pastorets, com els de Santa Cristina d’Aro.

En ple hivern, la ciutat de Girona celebra cada any un festival anomenat Girona10. Té lloc al mes de gener, i es sortegen menús i habitacions d’hotel a 10 € per persona durant un cap de setmana concret. Va ser una iniciativa que va sorgir de l’Associació d’Hostaleria de Girona fa alguns anys, i que cada any guanya importància. L’objectiu del festival és intentar potenciar el turisme durant la temporada baixa.

Recomanacions finals de Girona Explorers

Tot i que alguns pobles de litoral queden buits, l’hivern és una bona oportunitat per conèixer a fons l’estil de vida de molts pobles de la costa de Girona, ja que hi ha menys turistes i es té una experiència més autèntica de la visita. I si us agrada la natura, us recomanem visitar els Aiguamolls de l’Empordà, un paradís per a molts animals, especialment per a les aus migratòries. Si sou d’esports d’hivern, aneu al Pirineu gironí a gaudir de les millors pistes d’esquí de Girona, o bé de l’experiència de recòrrer la Vall de Núria en raquetes de neu.

Si busques més informació, no dubtis a consultar els altres apartats de la nostra Guia de Girona al nostre blog!

Et poden interessar…

Dubtes? Comentaris? Suggerencies?

Deixa’ns un comentari i te’l respondrem tan aviat com puguem.